2016. április 29., péntek

Sajtos túrós stangli


Legyen bármilyen ízesítésű ez a ropogós finomság mindig nagy sikert arat.
Egy kiadós leveshez,vagy csak nassolásnak,de mindenképpen sokat lehet belőle elfogyasztani.Ez a túrós változat az egyik legkedveltebb rágcsálni való nálunk.



Hozzávalók.
25 dkg margarin
25 dkg liszt
25 dkg túró
kevés só
1 tojás a kenéshez
5 dkg reszelt Trappista sajt a tetejére, és egész köménymag

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk pár perc alatt és 20 percre hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk 1/2 cm vastag téglalappá.

Megkenjük tojással a tésztát, rászórjuk a reszelt sajtot és a köményt. Ezután derelyevágóval rudakat vágunk belőle. A tepsibe sütésálló szilikonpapírt teszünk, és erre rakjuk sorba a kis stanglikat.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.