2016. április 29., péntek

Sajtos túrós stangli.



Legyen bármilyen ízesítésű ez a ropogós finomság mindíg nagy sikert arat.
Egy kiadós leveshez,vagy csak nassolásnak,de mindenképpen sokat lehet belőle elfogyasztani.Ez a túrós változat az egyik legkedveltebb rágcsálni való nálunk.




A recept hozzávalói ( személyre)

25 dkg margarin
25 dkg liszt
25 dkg túró
kevés só
1 db tojás
 a kenéshez
5 dkg reszelt trappista sajt
köménymag a tetejére

Elkészítés

 A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk pár perc alatt és 20 percre hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk 1/2 cm vastag téglalappá. Megkenjük tojással a tésztát, rászórjuk a reszelt sajtot és a köményt. Ezután derelyevágóval rudakat vágunk belőle. A tepsibe sütésálló szilikonpapírt teszünk, és erre rakjuk sorba a kis stanglikat. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.