2016. április 29., péntek

Károlyi saláta.

Hozzávalók:
20 dkg burgonya
10 dkg kovászos uborka
15 dkg paradicsom
10 dkg zöldpaprika
3 kemény tojás
1 fej saláta
1 tubus majonéz
2 dl tejföl
fél citrom leve
őrölt bors
1 csokor petrezselyem



Elkészítés:


A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát, hámozott kovászos uborkát, a főtt tojásokat. A paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, a salátát leveleire szedjük, és metéltre vágjuk. Hozzáadjuk a már összeaprított keverékhez. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a citromlével, a borssal, a sóval, és ráöntjük a salátára. Óvatosan összekeverjük, 15-20 percig állni hagyjuk, majd finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.