2016. december 26., hétfő

Csokis kagylók.

Maradék tésztából kitaláltam, hogy kagylókat készítek. Annyira kelendő volt, hogy hiányolták amikor elfogyott.Az ünnepi asztal méltó desszertje is lehet, ha annyira odafigyelünk arra amit készítünk. Jómagam mindíg arra törekszem, legyen újdonság, kreativitás abban amit csinálunk.



Hozzávalók a tésztához:

50 dkg  extra süteményliszt (Nagymama lisztje)
35dkg margarin
2 tojás sárgája
17,5 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 ek tejföl


Elkészítése:

A tésztát dagasztógéppel összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap kis kagylóformákba nyomkodjuk a tésztát és eligazítjuk, hogy ne legyen kilógó rész, és ne legyen vastag benne a tészta. Megszúrkáljuk villával, majd 200 fokos sütőbetesszük őket, és szép sárgára sütjük 10 perc alatt.Ha kihűltek kiütjük a formából, és mindegyiket ecsettel kenjük meg  zöld mandulaaromával. Ganache krémmel töltsük meg, és ragasszunk kettőt össze.Porcukorral hintsük meg, és tegyük hűtőbe. Közepébe ha akad otthon gyöngycukordísz akkor dekoráljuk a krém közepébe tegyünk egyet-egyet, mint a gyöngykagylóknak van.( Lásd a fotón)

A krém :
15 dkg csokoládét olvasszunk fel gőz felett és 2 dl tejszínnel keverjük össze.Ha kihűlt puha vajjal verjük fel habosra.