2016. december 17., szombat

Egészben sült aranydurbincs gránátalma salátával.


Ünnepi halas fogások, amiből az egyik legfinomabb halat ajánlom a tengeri aranydurbincsot.
A gyors elkészítés, és a finom ízek a garancia ehhez az egyszerű, és nagyszerű fogáshoz.
Mautner Zsófia receptje után készítettem el. A petrezselyem lemaradt róla, ( Sajnos nem kaptam az üzletben, fagyasztottat meg nem szerettem volna használni ehhez a friss ízekhez. Így is remekül sikerült. Aki szereti szórja meg vele a kisült halat is.





Hozzávalók 2 adaghoz:

2 db aranydurbincs
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
1 db citrom
friss kakukkfű 3-4 ág 
olívaolaj 3 ek

Saláta hozzávalói:

1 db érett szép piros gránátalma 
1 db kígyóuborka
1 csokor újhagyma
5 dkg pirított mandula
petrezselyemzöld 1 csokor
3 ek olívaolaj

  Elkészítés módja:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A halakat lemossuk, és megtisztítjuk.Papírtörlővel alaposan leitatjuk a vizet róluk.kívül- belül besózzuk, megborsozzuk.Mindkét hal hasüregébe helyezünk 3-3 fokhagymaszeletet, 2-3 citromkarikát, és kakukkfüvet.Fóliával bélelt tepsire rakjuk, és meglocsoljuk olívaolajjal.15-20 percig sütjük, amíg a hús megsül, de nem szárad ki, és a hal bőre kissé megpirul. Miközben sül a hal, összeállítjuk a salátát.
A gránátalmát megpucoljuk, és kifejtjük a magjait.Az uborkát kimagozzuk egy kanál segítségével, és apró kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük a gránátalmát az uborkával, az újhagymával, pirított mandulával, a finomra aprított petrezselyemmel, sózzuk, végül olívaolajat locsolunk rá, és fél citrom levét.A halat a salátával tálaljuk. Aki így nem szereti. az filézze ki sütés után, és úgy tálalja. Én is így tettem.