2017. február 27., hétfő

Matcha teás biscotti fehércsokoládéval.


Ezt a kétszersültet Toszkánában desszertborba mártva fogyasztják az ebéd záró akkordjaként.Különlegessége a matchában rejlik, no meg a sok finom olajos magvakban.



Hozzávalók:

24 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 egész tojás
1 db tojásfehérje
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 ek tejszín
1 tk matcha zöld teapor
6 dkg puha vaj
5 dkg fehércsoki pasztillák kicsi, vagy apróra kockázva
1 evőkanál aranymazsola
1 ek pisztácia
1 ek mogyoró
1 tk mandula aprítva

Mártogatáshoz:
 10 dkg fehércsoki
2 ek olaj


Elkészítése:

A tészta összes hozzávalóit egy robotgép táljába töltjük, és a tésztát összedolgozzuk vele.
Két darab rudat formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőbe tolva félig megsütjük. Ezután kivesszük hűlni hagyjuk a tésztákat, majd ferdén szeletelve újra visszahelyezzük lapjára fordítva a sütiket, és még sütjük őket 10 percig. Hagyjuk kihűlni, és gőz felett megolvasztott fehércsokiba mártjuk a felét a szeleteknek, majd  tegyük csomagoló papírral bélelt tálcára, majd dermesszük a hűtőbe míg megköt a csoki rajta. Ezután már csak élvezzük a finom sütik aromáját ha belemártjuk eredeti Toszkán desszertborba, vagy akár Limoncello likőrbe is. Vigyázzunk függőséget okoz!