2017. április 4., kedd

Medvehagymás tojásos-szalonnás galuska.


A tojásos nokedli a tavasz egyik legegyszerűbb és legkedveltebb fogása. Ha egy kis medvehagyma is kerül a tésztába, akkor egyenesen a tavasz hírnöke.
A minap már másodszor vásároltam medvehagymát, és mivel tojásos nokedlit kívánt a család, azt gondoltam meglepem őket extra galuskával. Nálunk az egyszerű ételek is hangsúlyt kapnak az asztalnál, hátha felturbózzuk őket, akkor meg pláne! Örül a lekünk, ha  a férfi ember elé valami újdonságot tálalhatunk. Dicsekvés nélkül állítom, hogy nagy sikere volt!



Hozzávalók:

20 dkg liszt
3 db tojás

1,5 dl víz
1 púpozott evőkanál medvehagyma apróra vágva
12 dkg baconszalonna kockázott
kevés olaj

Elkészítés

A tojásokat felverjük, és hozzáadjuk vizet a lisztet, a sót és az apróra vágott medvehagymát majd összekeverjük.
Néhány percig pihentetjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk. 
4-5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. 
A megfőtt galuskákat szűrőkanállal egy tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk, így nem ragadnak össze. 
A megmaradt tojásokat is felverjük, és egy serpenyőben, forró olajon a nokedliket átpirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojást, és addig sütjük, amíg a tojás meg nem köt. Ezután a készen kapott apró kockára vágott baconszalonnát is lepirítjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a nokedlihez. Ettől lesz tartalmas az ételünk, és nem olyan vegaféle. Friss salátát, vagy kedvenc savanyúságunkat kínáljuk mellé.