2017. április 4., kedd

Cukkinitorta.


A legegyszerűbb étel is lehet finom. Ez a cukkinis torta nem csak fnom, de laktató is. A hétköznapi megszokott ételeinktől eltér ugyan, de az soha nem árt, és ne is bánjuk meg. Rafinált megoldásokat keressünk ha van időnk rá.





Hozzávalók a gyúrt tésztához:

22,5 dkg liszt
1 csipet só
1 tojás
10 dkg puha vaj

A tetejére:
50 dkg zsenge saláta cukkini
25 dkg sovány sonkaszalonna
1 szál újhagyma zölddel együtt
1,5 dl tejszín
2 tojás

frissen őrölt bors
reszelt szerecsendió
1 evőkanál vagdalt friss kakukkfű

Elkészítése:
1. A tésztához valókat a dagasztógép táljába töltöm, és a géppel begyúrom. Utána lisztezett táblán sima tésztát gyúrunk, és fóliába csavarva a további felhasználásig hűtőbe helyezzük.
2. A tetejéhez a cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és felszeleteljük. Ízlés szerint felkockázzuk a a hagymát, szalonnát, és a cukkini szeletekkel együtt serpenyőbe 5 percig pároljuk, majd kissé kihűtkjük.
3. A tészta 2/3-át egy 24 cm-es tortaforma kikent lisztezett aljába kinyújtjuk. A fennmaradt tésztából hengert formázunk, és a tészta szélére fektetjük.Ujjunkkal nyomkodjuk a széléhez,kis hullámokat peremet kapunk. A tészta alját villával megszurkáljuk.
4. A tejszínt, tojást sót, borsot, szerecsendiót és kakukkfüvet a cukkini masszába keverjük és az elősütött tésztába töltjük. A z elősütés 180 fok 10 perc.A formát újra a sütőbe toljuk180 fokon 40 percig sütjük.
6. A cukkinitortát a formából kivesszük és azonnal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése