2017. május 23., kedd

Fehércsokis kókuszkocka.


Ki az aki ne szeretné a kókuszos sütiket, és főleg a csokiba mártott kókuszos kockákat. Édsanyám kókuszos kockája nagyon finom volt, és a lányom kedvenc csemegéje. Na, de még milyen finom egy vajas piskótát fehércsokiba mártani, és úgy kókuszba hempergetni? Lássuk a receptet, és mondja meg az aki elkészíti, és megkóstolja! Egyszerűen  zseniális!







Hozzávalók:

40 dkg liszt
reszelt citromhéj
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
12 db tojás
17 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliáscukor
1 tk sütőpor

A diszítéshez:

40 dkg fehércsoki
6 ek olaj
20 dkg kókuszreszelék
Dr Oetker dekor cukor ezüstszínű


Elkészítése:
 Vegyítsük el a lisztben a citromhéjat, és a sütőport.
Robotgép habverőjével habosítsuk ki a vajat a porcukorral.Adjuk hozzá a tojások sárgáját egyenként, a fehérjét verjük kemény habbá egy másik edényben szintén robottal a kétféle cukorral.
Óvatos mozdulatokkal forgassuk a vajas tojássárgájás masszába előbb a fehérje habot, majd a citromhéjas, sütőporos lisztet. Simítsuk a tésztát sütőpapírralt bélelt tepsibe, és süssük 175 fokon 30-35percig, ezután hagyjuk kihűlni. Gőz felett olvsszuk meg az olajjal a fehércsokoládét, legyen folyós kellőképpen.Vágjuk fel a tésztát egyforma méretű kockákra, majd mártsuk meg azokat az olvasztott fehér csokoládéban, végül forgassuk meg némi kókuszreszelékben. Ehető ezüst cukor golyókkal kínáljuk.