2017. május 23., kedd

Csokis-amarettós piskóta alagút.


A desszertek királynője is lehetne!Annyira egyszerű, és elegáns  és ellenállhatalan!





Hozzávalók:

25 dkg babapiskóta
3 ek rum
3 dl presszókávé édes
1 csomag amaretto ízű pudingpor
4 dl tej
2 ek cukor
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg olvasztott fehércsokoládé
10 dkg étcsokoládé a bevonathoz, és 2 ek olaj
1 db hosszúkás tortaforma

Elkészítése:

A tortaformát kibéleljük folpackfóliával.
A presszókávét a rummal összekeverjük.
A babapiskótákat előkészítjük, és egyenként megmártjuk a rumos kávés keverékbe. Kirakjuk az alját, és az oldalát a formának. A pudingot a leírtak szerint főzzük, és a vajat belekeverjük, meg a cukrot is. Az olvasztott fehércsokit is hozzáadjuk, majd kicsit behűtjük, majd kihabosítjuk egy robotgép segítségével. Az alagutat megtöltjük, majd a tetejét is befedjük a mártott piskótákkal. Becsomagoljuk a folpackkal és a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap olvasztunk étcsokoládét gőz felett olajjal, majd a folpackot levesszük a sütiről, és kivesszük a formából. Bevonjuk a csokival, majd újra betesszük a hűtőbe. Szeletelve kínáljuk.