2017. június 22., csütörtök

Ajváros-spenótos tészta.



A tésztafélék változatosak, és ízüket magunk is tudjuk változtatni, csak fantázia kell hozzá, és némi tág figyelem a gasztronómia világában.




Hozzávalók:

20 dkg új-zélandi spenót
20 dkg apró kockára vágott sonka, vagy bacon
só, bors
olívaolaj 1-2 ek
20 dkg olasz tészta Mezzi Paccheri Rigati 
1 üveg 35 dkg -os ajvár
2-3 dkg Parmezán forgács a tetejére aki szereti

Elkészítése:
Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát kb 12-15 percig.Leszűrjük.
Közben 28 cm-es serpenyőben az olívaolajon 5 perc alatt megpirítjuk a baconkockákat. Lehúzzuk a tűzről. Amikor a tészta kifőtt, leszűrjük, és a baconre dobjuk. Össszeforgatjuk.
 Hozzákeverjük az ajvárt, és várunk néhány percet.Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a csíkokra vagdalt spenótot, és összeforgatjuk az ajváros tésztával, így a spenót, éppen csak összeesik, de nem fő meg a tészta gőzétől.
Azonnal tálaljuk. Parmezán forgáccsal is megszórhatjuk, így ízletesebbé tehetjük.