2017. szeptember 14., csütörtök

Tőkehalas grilltál


Utazásunk Boszniába a Neum parti szállodában bőséges Svédasztalos vacsoránk volt.
Egy egyszerű halas étel adta az ötletet, hogy grilltálat készítsek. A tőkehal nem olcsó, de nagyon finom fehér húsa van, és Boszniába a hotelben vacsorára is ezt fogyasztottuk, ami nagyon jól volt elkészítve.



Hozzávalók:

30 dkg tőkehalfilé
2 db Karaván füstölt grillsajt /Hajdú termék/
3 db vilmoskörte
1 db salátacukkini
1 fürt nagyszemű szőlő
A panírhoz kukoricadara
só, bors
2 evőkanál olívaolaj,vagy vaj

Elkészítése:

A körtéket félbevágjuk, és magházukat kivesszük, majd lehámozzuk. Vékony szeletekre vágjuk. Fogunk egy grillserpenyőt, és olívával jól megkenjük. A cukkiniket vékony hosszú szeletekre vágjuk.Pár darabot karikákra. A szőlőt kimagozzuk úgy, hogy félbevágjuk. A cukkinit süssük mindkét oldalán a grillserpenyőben, majd a körtéket, és a szőlőszemeket is. A cukkinit kicsit sózzuk, borsozzuk. A halat kisebb szeletbe vágjuk, megsózzuk, állni hagyjuk, majd kukoricadarába forgatjuk, és ezt is a grillen mindkét oldalán megsütjük ropogósra. A grillsajtot pár perc alatt készre sütjük, majd tálakra rendezve a halat a zöldségekkel, gyümölcsökkel, és a sajttal tálaljuk, melegen fogyasztjuk!Két személyre elegendő ez a mennyiség.