2017. szeptember 14., csütörtök

Kókuszos-matchateás keksztekercs

A gyors vendégvárás alapja egy jó kis keksztekercs,amit előző nap elkészíthetünk. Zöld matchateás töltelékkel próbáltam megújítani a megszokott ízű sütés nélküli finomságot.






Hozzávalók.

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl meleg tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 üvegcse rumaroma
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tk zöld matcha teapor
  • A tetejére:
  • 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
     A tésztához az összetevőket begyúrjuk, a hűtőbe tesszük.
    A töltelékhez a vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk  a teaport, illetve a kókuszreszeléket.
    A tésztát kókuszreszelékkel bőven megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. Ketté osztjuk. Az egyikbe a zöld teás töltelék, míg a másikba a kókuszreszelékes kerül.A tölteléket kenőkéssel elkenjük egyenletesen. A tésztát óvatosan felcsavarjuk, formás hengerré alakítjuk. A rudat kókuszreszelékben meghempergetjük.Visszacsomagoljuk a fóliába, és a hűtőbe tesszük dermedni. Másnap szeleteljük.