2017. október 25., szerda

Afrikai harcsa kapros rákraguval


40 perc az elkészítési ideje ennek a halas ételnek, melyet egy magazinban néztem ki magunknak.Nagyon jó, ha az ember nem feledkezik meg arról, hogy hetente kétszer halat fogyasszon, ez az étel nem túl olcsó, de aki teheti próbálja ki.Szombati főételnek tökéletes, mert akkor a család apraja-nagyja már odahaza összejön.






Hozzávalók 4 személyre:

olaj
1 fej vöröshagyma
50 dkg konyhakész garnélarák
1 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
só, frissen őrölt bors
fél citrom leve
1 kis csokor kapor
60 dkg afrikai harcsafilé

Körethez:

10 dkg basmati rizs
2 darab saláta cukkini
1 darab  pritamin paprika

Elkészítése:
három evőkanál olajon üvegesre pároljuk az aprított hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott rákot, ráreszeljük a fokhagymát. Ráöntjük a tejszínt, 5 perc alatt beforraljuk. Sóval, borssal , citromlével és az aprított kaporral ízesítjük.
A halat vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olajjal vékonyan bekenjük, majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk.
A rizst kétszer annyi vízben megfőzzük, sózzuk. A cukkinit és a paprikát megmossuk, apró kockára vágjuk, végül a kifőtt rizshez keverjük. A halat a rákraguval és a rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése