2017. október 25., szerda

Fehérborban párolt tarja


Amilyen egyszerű étel, olyan finom. A tarját sokszor csak sütik, pácolják,  grillezik,vagy rántják, de nem is olyan lehetetlen a párolt változata, főleg ha az jó minőségű borban párolódik. A hús nagyon omlós, és zamatos ízű lesz, a kapros szósz pedig a ráadás.Köretet bármit választhatunk, de krokettel a legfinomabb.


Hozzávalók:

6 szelet tarja 3 személyre
1 evőkanál kakukkfű
1 evőkanál cukor
olaj só, bors
5 dl száraz fehérbor
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál keményítő
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál frissen vágott kapor
Köretnek mirelit félkész burgonyakrokett, amit közben bő olajban kisütünk.

Elkészítése:

A tarját szeletekbe vásároljuk, így már azzal nem kell foglalkozni, de ha egészben, akkor szeleteljük fel. Sózzuk, borsozzuk megszórjuk kakukkfűvel. A cukrot egy nagyobb edényben kevés olajon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt tarjaszeleteket sorba, hogy elférjenek.Mindkét oldalát lepirítjuk, felöntjük a borral, és mellédobjuk a kettévágott hagymát.Fedő alatt pároljuk puhulásig.Levesszük a fedőt, és hagyjuk hogy a leve a felére visszaforrjon. Kevés vízzel elkevert keményítőt hozzáadjuk, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Felszeletelve burgonyakrokettel tálaljuk.Friss kaporral megszórjuk.