2017. november 25., szombat

Diós-almás pite


Olyan sok dióm maradt még a tavalyi évről, hogy itt az ideje elfogyasztani. Próbálok elkészíteni valami egyszerűt, de ez nem mindig jön be, mert a diót nálunk nem kedvelik. Inkább mákosak, de azzal is baj van, mert mindenkinek van mumusa. Nos, én mindegyiket megeszem, nem félek tőle, de nem viszem túlzásba azért. A mákos kocka mintájára sütöttem meg, nagyon puha, finom szaftos süti, amivel érdemes kísérletezgetni.


HOZZÁVALÓK:

  • tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg reszelt alma 
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • porcukor a szóráshoz

  • ELKÉSZÍTÉse:
  •  A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra .
  • A sütőporral elkevert lisztet, a diót, az olajat, a reszelt citromhéjat, sót, fűszert és reszelt  almát  beledolgozzuk.A masszát zsírpapírral bélelt tepsibe (20×30 cm) öntjük. A tejfölt elkeverjük simára, és lazán beleforgatjuk a tésztába, majd simára igazítjuk. 180ºC-ra előmelegített sütőben 165 fokon tűpróbáig sütjük kb 25-30 percig.A süteményt kockákra vágva tálaljuk. Porcukorral megszórjuk.