2017. november 25., szombat

Húsgolyók paradicsomszószban tésztával és sajttal



Igazi házias fogás, ami tésztával és sajttal készül. Ilyen ez a sajttal töltött húsgolyó is a gazdag paradicsomszószban, tésztával és extra sajttal.



Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
20 dkg darált marhahús
1/2 teáskanál édeskömény
1/2 teáskanál chilipehely
2 tk oreganó
20 dkg mozzarella sajt kis darabokra vágva
2 ek olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
4 gerezd fokhagyma összezúzva
1 doboz konzerv darabolt paradicsom
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
50 ml vörösbor
3 babérlevél
2 tk cukor
40 dkg Torcelli, vagy más fajta tészta

Elkészítése:

Egy tálban keverjük össze a kétféle darálthúst az édeskömény maggal, a chilipehellyel, 1 tk oregánóval, és sóval.Osszuk a masszát 15 részre, és és formáljunk mindegyikből kis golyót úgy hogy a közepébe tegyünk egy darabka mozzarella sajtot.10 percre tegyük a golyókat a hűtőbe.
2. Forrósítsunk fel 1 ek olajat egy lábasban, pároljuk puhára a hagymát egy csipetnyi sóval. Keverjük a hagymához a fokhagymát pároljuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá a paradicsom konzervet, és passzírozott paradicsomot.A bort, a babért, cukrot, és a maradék  oregánót. Sózzuk, és főzzük 20 percig.Közben a húsgolyókat rendezzük el egy alufóliával bélelt tepsin, és locsoljuk meg őket kevés olajjal, és süssük 10 percen át.
3. A tésztát főzzük meg bőséges mennyiségű sós  vízben, majd szűrjük le, és locsoljuk meg kevés olajjal.A tésztát keverjük a szószba a húsgolyók szaftjával együtt, és tegyük a sütőbe ha olyan az edényünk, ha nem tegyük át sütőben használhatóba. A húsgombócokat tegyük a tetejére, és közepes magas fokozaton süssük 5-10 percig.Szórjuk meg sajttal, és olvasszuk rá, vagy tálaláskor szórjuk meg reszelt mozzarella sajttal. Ki hogy szereti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése