60 dkg sertés szűz
3 gerezd fokhagyma
1 tk mézes mustár
só, bors
10 dkg vaj
2 dl víz
1 csomag tricolor gnocci
bazsalikomlevél kis csokor
10 dkg kockázott baconszalonna
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, majd a bacont a gnoccival együtt lassan pirítjuk egy serpenyőben, majd félretesszük. A maradék zsiradékban a sertés szüzet tisztítás után szeleteljük, és kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk.Kisütjük mindkét oldalán, és felöntjük vízzel. Mustárral, és zúzott fokhagymával ízesítjük, bazsalikommal megszórjuk és lefedve puhára sütjük. A levet addig pótoljuk, míg puha nem lesz a hús.Ezután tálalhatjuk is a gnoccis-szalonnás körettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése