2018. november 1., csütörtök

Szűzpecsenye színes borsmártással

Csodálatosan finom húsétel. A színes bors pikáns íze teszi élvezhetővé, és a hús zamata. Lágy mártás kevés fűszerezéssel. A Maggi kockái a sült húsokhoz tökéletes, érdemes vele elkészíteni. Saft zum braten.



Hozzávalók:

4 adag
  1. 2 db sertésszűz
     
  2. 2 evőkanál vaj
     
  3. ízlés szerint őrölt bors frissen
     
  4. 1-2 szál rozmaring
     
  5. 1 tk színes bors
     
  6. 1-2 db Maggi kocka húsok szaftjához, hogy finomítsuk a mártást
     
  7. 1,5 dl víz
     
  8. ízlés szerint só
     
  9. 1 csomag fűszeres burgonyagerezdek mélyhűtött
     
  10. szükség szerint olaj a kisütéshez
     

Elkészítése:
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. Vajat hevítünk egy serpenyőben, és a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és a vajon átsütjük mindkét oldalát.
A rozmaring ágból egyet felaprítunk, és a hús mellé tesszük.
A mártáshoz kevés vizet felforrósítunk a serpenyőben, és az ízesítő kockákat elkeverjük benne csomómentesre. A borsot beletesszük, és elkeverjük jól, majd a hússzeleteket visszahelyezve puhára pároljuk. Fedjük le, és a levet pótoljuk, ha szükséges.A burgonya gerezdeket forró olajban süssük ki, és a hús mellé kínáljuk. A mártással meglocsoljuk. Rozmaringgal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése