2018. november 1., csütörtök

Gesztenyepudingos kocka









Hozzávalók:

5 tojás
3 evőkanál liszt
2 evőkanál Holland kakaópor
5 evőkanál cukor
5 dkg olvasztott vaj

Töltelék:
1 csomag gesztenyés süti puding
15 dkg gesztenyemassza
kevés rum
3 dl tej
6 dl tejszín
2 csomag habfixáló
12 db kandírozott cseresznye
10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra verjük egy robotgéppel.
A lisztet a kakaóporral együtt szitáljuk lassan a tojáshabba, és körkőrös mozdulatokkal keverjük jól össze. Az olvasztott vajat is óvatosan vegyítsük a tésztába. Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük, majd eligazítjuk egyenletesen a felületét. Kb 32 x25-ös  méretű legyen.
A pudingkrémet a leírás szerint elkészítem, majd ha kicsit hűlt, akkor a gesztenyemasszát is hozzákeverem. Keveset teszek félre díszítésnek belőle.
A kakaós piskótára egyenletesen elosztom, és elkenem a krémet.
A tejszínt 2 teáskanál porcukorral keményre felverem,és a habfixálót hozzáadom. Ezt a gesztenyekrémen szintén egyenletesen elkenem.Félbevágott kandírozott cseresznyével díszítem, Kevés gesztenye,és csoki kíséretében. Behűtve kínálom kockára vágva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése