2019. február 4., hétfő

Korhely bab leves füstölt csülökkel

Minden szilveszter más-más korhely levessel.Imádom a változatosan készült leveseket! A tavalyi levesünk ez volt.




Hozzávalók:

4 fő
  1. 1 db füstölt csánk
  2. 50 dkg savanyú káposzta
  3. 1 szál füstölt kolbász
  4. 1 fehér bab konzerv
  5. 2 szem babér
  6. 1 kk őrölt kömény
  7. 1 tk piros arany
  8. bors
  9. 2 dl tejföl
  10. 1 tk liszt
  11. kevés zsiradék
  12. 1 db vöröshagyma
  13. 1-2 ek fűszerpaprika

  14. Elkészítése:
    1. 1. 5 dl füstölt ízű főzőlé. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát.A csülköt előző nap megfőzzük babérlevél,fokhagyma,és 1 db hagyma kíséretében,majd a léből keveset félretéve,a többit leöntjük a csülökről,és kicsontozva tegyük a hűtőbe.
    2. 2. A füstölt immáron főtt csülköt nagyobb kockákra vágjuk,és félretesszük.A fűszerpaprikával megszórjuk a párolt hagymát,és felöntjük a füstölt lével,ami kb 5 dl. A fűszereket beletesszük, (babér,az őrölt bors,és kevés őrölt kömény,piros arany,)és végül a levétől kissé kicsavart káposztát.Én fehérboros káposztát használok,az nem olyan savanyú,ezért nem kell kicsavarni a levét.
    3. 3. A Hagyjuk a levest felforrni, majd közepes hőfokon főzzük lefedve 20 percig.Közben a füstölt kolbászt felkarikázzuk.A babkonzervet kinyitjuk,és leöntjük a levét. Amikor már félidőt főtt a káposzta,beletesszük a babot,és a kolbászt, majd a kockára vágott füstölt csánkot.Az egészet felöntjük annyi vízzel,hogy kellő levesadagunk legyen.Ha kell, ízesítsünk utána.15 percig főzzük, majd tálalhatjuk is tejföllel aki szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése