Az ázsiai leveseket nagyon szeretjük. A minap készítettem el ezt a levest.Tartalékban volt a mélyhűtőbe egy csomag garnéla, és gondoltam meglepem vele magunkat.
Hozzávalók
4 fő
1/2 csomag (5 dkg) üvegtészta
Elkészítése:
Egy kevés olajon (most kókuszolajat használtam) üvegesre pároljuk a felkarikázott újhagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott sárgarépát és ha picikét megbarnult, akkor felöntjük a húsleves lével. Egy kis halszószt öntünk bele, majd befűszerezzük szerecsendióval, gyömbérrel, pici chilivel és kurkumával színezzük, kardamommal ízesítjük,majd hozzáadjuk a leveskockát.
20 percig főzzük,majd a forró levesbe tesszük a rákokat és felöntjük a tejszínnel. Lassan felforraljuk és ha megpuhult a rákhús, ami pár perc, akkor kész is.
Ízlés szerint ha egy kicsit távol-keleti jellegűbb levest szeretnénk, akkor egy kis csomag üvegtésztát is főzzünk bele.Szükség szerint még sót is tehetünk bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése