Egy nagyon finom süteményt készítettem, amit ha jól megnézzük,hasonlít a mi zserbónkhoz.A németek kedvelt sütije állítólag.Sokféle módon készítik,díszítik.Nekem most ez a csokoládéval leöntött formáció tetszett meg.Az íze valóban nagyon finom.A marcipántól lesz különleges.
A tésztához:
325 g liszt,
50 g cukor,
1/2 kk sütőpor,
1 csipet só,
2 tojás,
125 g vaj,
vanília,
A töltelékhez:
125 g vaj,
250 g cukor,
200 g marcipán,
200 g darált dió, mandula
200 g durvára darabolt dió-féle,
100 g zsíros tejföl,
vanília,
20 ml rum
150 g sárgabarack lekvár,
zsiradék a tepsi kenéséhez,
100 g sötét csokoládé,
1 ek zsiradék vaj
Elkészítése:
Az első hozzávalókból egy linzertészta állagú tésztát készítünk. Betakarva hagyjuk pár percig pihenni.
A töltelékhez felmelegítjük a vajat, hozzátesszük a cukrot is. A marcipán kis darabokra aprítjuk. Összekeverjük a cukros vajjal, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is.
A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk. Beletesszük a vajazott tepsibe.
Rákenjük a baracklekvárt és erre elosztjuk a diós masszát és elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 percig sütjük.
A csokit gőz felett feloldjuk, majd egy fagyasztózacskóba átöntjük. A sarkán egy kis lukat vágunk és a csokoládét a süteményre csorgatjuk. Ezután először kb 7-8 cm-es kockákat, majd ezeket felezve háromszögeket szelünk belőlük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése