Húsvétra készült finomság a tavasz ízeivel.A medvehagymát ki nem hagynám húsvétkor,mindig sütök belőle valami újdonságot.
Hozzávalók
6 fő
- jégsaláta
- Elkészítése:
- A darált húst egy tálba tesszük a tojásokat hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát a tejben áztatott és kicsavart zsemlét majd a fűszereket: őrölt köménymag, chilipehely,fűszerpaprika,az aprított medvehagymát és végül az apróra vágott füstölt kolbászt. Az egészet jól összedolgozzuk és ha szükséges morzsát is tegyünk hozzá.
- A tojásokat hideg vízbe feltesszük főni forrás után 4 percig hagyjuk a vízben félig kihűlni majd leöblítjük és megtisztítjuk a tojásokat.
- A vagdaltat ketté osszuk az egyik felét elterítjük olajozott tepsibe az egész főtt tojásokat (4 db) hosszába ráhelyezzük majd a vagdalt másik felével betakarjuk összenyomkodjuk. Zsemlemorzsával megszórjuk vajdarabkákat teszünk a tetejére 160 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Sülés után hagyjuk kihűlni majd fóliába becsavarva tegyük a hűtőbe. Ha jól lehűlt szeleteljük és tálalhatjuk salátával, cherry paradicsommal. Hidegen, melegen egyaránt kitűnő fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése