2019. május 1., szerda

Medvehagymás-füstölt kolbászos vagdalt


Húsvétra készült finomság a tavasz ízeivel.A medvehagymát ki nem hagynám húsvétkor,mindig sütök belőle valami újdonságot.





Hozzávalók

6 fő
  1. 50 dkg sertés darált hús
     
  2. 1 szál füstölt kolbász
     
  3. 1 evőkanál aprított medvehagyma
     
  4. 6 db tojás megfőzve tisztítva
     
  5. ízlés szerint só
     
  6. ízlés szerint frissen őrölt bors
     
  7. 1 fej kicsi vöröshagyma reszelve
     
  8. 1 kk őrölt köménymag
     
  9. 1 db pici chilipehely
     
  10. 1 teáskanál fűszerpaprika
     
  11. 2 db kisebb tojás
     
  12. 1 db áztatott zsemle
     
  13. szükség szerint morzsa annyi, amennyit felvesz,hogy összeálljon a fasírt
     
  14. A tetejére:
     
  15. szükség szerint morzsa
     
  16. Tálaláshoz:
     
  17. szükség szerint cseresznye paradicsom
     
  18. jégsaláta

  1. Elkészítése:
  2. A darált húst egy tálba tesszük a tojásokat hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát a tejben áztatott és kicsavart zsemlét majd a fűszereket: őrölt köménymag, chilipehely,fűszerpaprika,az aprított medvehagymát és végül az apróra vágott füstölt kolbászt. Az egészet jól összedolgozzuk és ha szükséges morzsát is tegyünk hozzá.
  3. A tojásokat hideg vízbe feltesszük főni forrás után 4 percig hagyjuk a vízben félig kihűlni majd leöblítjük és megtisztítjuk a tojásokat.
  4. A vagdaltat ketté osszuk az egyik felét elterítjük olajozott tepsibe az egész főtt tojásokat (4 db) hosszába ráhelyezzük majd a vagdalt másik felével betakarjuk összenyomkodjuk. Zsemlemorzsával megszórjuk vajdarabkákat teszünk a tetejére 160 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Sülés után hagyjuk kihűlni majd fóliába becsavarva tegyük a hűtőbe. Ha jól lehűlt szeleteljük és tálalhatjuk salátával, cherry paradicsommal. Hidegen, melegen egyaránt kitűnő fogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése