2019. május 1., szerda

Rikottás-citromos koszorú


Ez a sütemény az olaszok egyik közkedvelt édessége amit szívesen fogyasztanak kávéházakban kiülve vagy a teraszokon. 













Hozzávalók

4 fő
  1. 4 tojás
     
  2. 22 dkg cukor
     
  3. 1 citrom reszelt héja
     
  4. 1/2 citrom leve
     
  5. 1 citrom aroma
     
  6. 10 dkg olaj
     
  7. 25 dkg rikotta
     
  8. 8 dkg étkezési keményítő
     
  9. 26 dkg liszt
     
  10. 1 sütőpor


Elkészítése:

A tojásokat a cukorral egy kissé kikeverjük a robotgépünkkel, majd a többi anyagot is hozzámérjük.A keverőlapátot felhelyezzük, és az összetevőkből sűrű masszát keverünk.Ez egy kevert tészta lesz.
A koszorúformát kivajazzuk és belisztezzük. A tésztát a formába öntjük és az előmelegített sütőbe 160 fokon 45 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbát végezzünk el a biztonság kedvéért hogy megsült e a tészta közepe.
Ha kihűlt kiborítjuk a formából megcukrozzuk és szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése