2019. május 1., szerda

Kakaós zebratorta



Nekem mindig nagy kihívás, ha újdonságot kell készítenem a sütemények tájékán! Most ezt a zebra tortát próbáltam megsütni olyannak, hogy elfogadható legyen. Természetesen még gyakorolni kell, mert a tökéletességtől távolabbra van. Az íze nagyon finomra sikerült, és az állaga is jó volt, de még van mit szépíteni rajta. Sajnos nagyon lelassultam az utóbbi időben sütésben,ezért igyekezni szeretnék többet kihozni magamból. A téli időszakban sokat betegeskedtem ezért kevés időm jutott a blogomra. Igyekszem bepótolni, és remélem a nyár jobban alakul majd legalább is időjárás szempontjából.A kétféle tészta kanalazgatása nagyon izgalmassá teszi a készítést,ezt idővel meg is lehet szokni.












Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1.25 dl víz tej
  • 2.5 dl  olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 37 dkg süteményliszt extra
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek holland kakaópor

Elkészítése:

  1. A sütőporral elkevert lisztet is szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
  2. A tésztát megfelezzük, egyik felébe keverjük a kakaót,amit pici vízzel hígítsunk fel.
  3. Egy 22 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. Az aljába középre teszünk két kanál fehér tésztát. (Nem kell elkenni!) Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a kakaós tésztából. Lényeg, hogy mindig középre s egymás tetejére kerüljön a fehér-barna tésztából! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, míg van a tésztából. Ha így készítjük, a tészta szabályos csíkokra teríti szét magát.
  4. Úgy kell sütni, hogy lassan süljön,mert különben megégne a teteje, belül meg még nyers maradna. 150 fokra előmelegített sütőben, 50 percig kell sütni. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  5. A kihűlt tésztára rakhatunk  porcukrot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése