A szülinapomra sütöttem meg ezt a tortát. Régóta szerettem volna már, mivel imádjuk a krémes tortákat.Az ötlet az Internetről jött, de a magam ízlésére igazítottam.
Hozzávalók
6 fő
- 1 db narancs reszelt héja
- 2 db narancs (60 dkg),
- 30-40 dkg kristálycukor
- A krémhez :
- szükség szerint maradék piskótalap
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag fehér csokoládés pudingpor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- ízlés szerint reszelt narancshéj
- 2,5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 dkg zselatinpor
- 1 dl víz
- 1/2 narancs
- A habtöltelékhez:
- 8 dl zsíros habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 dkg zselatinpor
- 1 dl víz
- 1/2 narancs
- Elkészítése:
- A sárga piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, csipet sóval. A narancshéjat hozzáadjuk, a tojássárgákat egyenként belekeverjük, a lisztet rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk.
- Egy 24 centi átmérőjű tortaformát. Csatos kivehető aljú legyen.) kivajazunk, zsírpapírból kivágunk megfelelő átmérőjű kört és belehelyezzük a formába, majd a masszát egyenlő vastagságban rásimítjuk. Ugyanígy járunk el a kakaós piskótával. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük ami kb. 20 perc a piskótánál, 15 perc a kakaósnál légkeverésesben.
- A kihűlt sárga piskótát 3 lapba vágjuk. Az egyiket tálcára tesszük. A kakaós piskótát szintén külön tesszük.
- A narancs sziruphoz a narancsokat alaposan megmossuk. A cukrot egy edénybe öntjük, 1 narancsot kifilézünk és apró kockára vágjuk. A másik 2 narancs levét kifacsarjuk és a cukorra öntjük.De előtte az egyik narancs héját lereszeljük.A fehér csokoládés pudingot megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
- Az egyik piskóta lapot apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a szintén feldarabolt csokis kandírozott narancshéjat, a zselatinfix-el összedolgozott,és felvert tejszínhabot, és a kihűlt pudingot.
- A reszelt narancshéját tálkába tesszük a zselatinokat előkészítjük.A szirupot addig főzzük míg el nem olvad a cukor.Kicsit hagyjuk kihűlni.A habtöltelékhez a tejszínt a cukorral reszelt narancs héjával kemény habbá verjük.A zselatinport a vízben hozzáadva a fél narancs kifacsart levét is,addig melegítjük, míg fel nem oldódik.Ha kihűlt kicsit hozzákeverjük.
- Az egyik piskóta lapot visszahelyezzük a torta formába,és meglocsoljuk sziruppal.Megkenjük az 1/3-ad részével.Erre helyezzük a kakaós piskóta lapot,szintén meglocsoljuk a sziruppal, majd a krém 2/3-ad részét is erre kenjük.Befedjük a piskóta lappal amit szintén meglocsoltunk sziruppal.Az utolsó 3/3-ad rész krémmel befedjük,és egyenletesen elkenjük.
- A tejszínhabbal bevonjuk a tortát az oldalát is.A tetejét habrózsával díszítjük. Cifrázzuk csokimázzal.Locsolunk a maradék szirupból rá. A tetejére negyedelt narancs szeleteket, csokis kandírozott narancs héjjal díszítjük.A hűtőbe tesszük dermedni. A tortát forró vízben mártott késsel, cikkekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése