2019. május 29., szerda

Zöld teás (Matcha) áfonyás krémes süti

Ez a süti saját receptem,az ihlet a Matsha tea iránti kedvelésből ered!Nagyon finom volta a krémje, igazi csemege.Ünnepi sütinek is megállja a helyét.



Hozzávalók:

5 tojás
5 ek liszt
1 ek sütőpor
5 ek cukor
1ek zöld matcha teapor
1 ejk olívaolaj
1 ek fehér rumaroma

 Töltelék:

25 dkg Ricotta
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek cukor
1 kk zöld teapor
1 zöld citrom reszelt héja

Áfonyazseléhez:

15 dkg kékáfonya
2 ek barnacukor
víz egy kevés 1 tk étkezési keményítő

Tetejére cukormáz:
1 citrom leve
10 dkg porcukor

Elkészítése:

1. A tojásokat szétválasztjuk,és a fehérjét felverjük kemény habbá a cukorral,csipet sóval. A tojások sárgáját egyenként spatulával elkeverjük benne, majd a lisztben elkevert teaport,sütőport.Folyamatosan beleszitáljuk a tojáshabhoz,majd az olívaolajat,és az aromát.A kikevert piskóta tésztát zsírpapírral bélelt sütőlemezen egyenletesen elkenjük.180 fokos sütőbe tesszük,és készre sütjük.
2. A pudingporból tejből cukorból sűrű pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni kicsit. A citromhéjat, és a teaport pici vízzel elkeverjük,és a pudinghoz keverjük.Ezután a ricottával kihabosítjuk. Az áfonyát a barna cukorral,vízzel felfőzzük,majd a keményítőt kevés vízzel elkeverjük,és a z áfonyához adjuk.Amikor besűrűsödik tegyük félre hűlni.
3. Ha kihűlt a tészta,négy lapra vágjuk.A következő töltelékkel kenjük meg.Először az áfonyás zselével, majd a lap következik. Ezután a matchateás rikottás krémmel vastagon megkenjük.Lappal fedjük,erre áfonyazselé kerül,és újra piskótalappal fedjük le.A tetejét lenyomatjuk.Citromlével elkeverjük a porcukrot, és a sütemény tetejére öntjük.Tálalásig hűtőbe rakjuk.Utána szeleteljük fel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése