A tepsis Raffaello sütihez hasonló, de mégsem az! Annak alapjául szolgált a recept, hiszen azért vagyunk,hogy újabb sütiket kreáljunk. Itt mandulával készül a tészta, aminek más ízvilága van. Jó dolog átalakítani néha azokat a sütiket,amiket már megszoktunk, de szeretnénk más ízben kipróbálni. Sok receptem is ehhez hasonló átalakításban készült.
Hozzávalók
 6 fő
- Fehér tészta:
 - 5 tojásfehérje
 - 12 dkg cukor
 - 15 dkg kókuszreszelék
 - 2 evőkanál extra süteményliszt
 - 1/2 csomag sütőpor
 - 1/2 citrom leve
 - Barna tészta:
 - 5 tojásfehérje
 - 15 dkg cukor
 - 15 dkg darált mandula
 - 3 evőkanál Holland sötét kakaó
 - 2 evőkanál extra süteményliszt
 - 1/2 csomag sütőpor
 - Krémhez:
 - 1 csomag kókuszos sütipuding
 - 3,5 dl tej
 - 5 csapott evőkanál kristálycukor
 - 10 dkg puha vaj
 - 25 dkg mascarpone krémsajt
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 1 csomag expressz zselatin fix
 - Díszítéshez:
 - Étcsokoládé reszelék
 
Elkészítése:
1. A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a citrom levével,pici sóval,majd a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk.
2. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. 165 C-on 15 percig sütjük. A barna tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A mandulát a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és óvatosan belekeverjük a habba.
3. 165 C-on 15 percig sütjük. Először a pudingporhoz keverjünk 1 dl tejet, majd utána a már maradék 2,5 dl forrásban lévőhöz adjuk hozzá.Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
4. Hűlni hagyjuk, végül a vajat apránként beledolgozzuk.A sajtkrémmel,és a zseléfix-el elkeverjük.Géppel krémessé keverjük. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amelynek a tetejét a maradék krémmel megkenünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése