2020. augusztus 22., szombat

Grillezett steak-szendvics



Az egyik legfinomabb szendvics,amit valaha ettem.Ausztriába sokat járunk ki,ott vásároltam nagyon szép marhahátszínt. Jó minőségű húsból lehet jól elkészíteni,márványozott legyen!Jól mutat,ha fa deszkára rakjuk, a kerti partin.




Hozzávalók

 4 fő
  1. 2 szelet (35 dkg) marha hátszínszelet
  2. 2 db kisebb lila hagyma
  3. 1 tk kristálycukor
  4. 50 ml fehérbalzsamecet
  5. őrölt fekete bors
  6. 40 ml olívaolaj
  7. 1 /2 bagett
  8. 1 ek Parmigiano Reggiano sajt
  9. 1 doboz ruccola

Elkészítése:
A hússzeleteket előkészítve szoba hőmérsékleten.Megkenjük fűszeres olívaolajjal.Grillserpenyőben mindkét oldalán 4 percig sütjük.Sózzuk,borsozzuk,majd 20 percig pihentetjük.Azután előmelegített 200 fokos sütőben még 10 percig sütjük,és megint pihentetjük.
Ferdén vékony szeletekre vágjuk,akkor jó, ha rózsaszín a közepe,a mag hőmérséklete 54 fok.Akinek van ilyen az használja.Ha jobban átsütjük,akkor 72 fokig, de tovább ne, mert kiszárad a hús.
A bagetteket szeleteljük fel, pirítsuk meg a hús zsiradékján,tegyük egy hosszúkás tálra,és mindegyiket pakoljuk meg hússzeletekkel.A lila hagymát szeleteljük fel,sózzuk,olívával locsoljuk meg, fehér balzsamecettel locsoljuk meg,cukrozzuk.Hagyjuk állni hidegen,majd a húsra tegyünk belőle.A tálra ruccolát rakjunk köréje.Parmezánnal megszórhatjuk.Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése