2020. augusztus 16., vasárnap

Malfatti fokhagymás paradicsomszósszal



A malfatti egy egyszerű és pihe-puha étel, ami tulajdonképpen nem más, mint egy ricottás főtt gombóc. A toszkán konyha egyik jellegzetessége feltehetően gömbölyded alakjáról kapta a nevét, és mivel kézzel formázzák, a kinézete is egyedien rusztikus. A kertemben minden évben új-zélandi spenót kel ki, nem évelős, hanem elszórja a magját. Folyamatosan terem, és nagyon szeretem, mert roppant friss, és nem esik széjjel, mint a pallagi óriás magyar rokona. Salátának sem utolsó, nem fásul, nem szálkás.









Hozzávalók

 2 adag
  1. 25 dkg ricotta
  2. 5 dkg új -zélandi spenót
  3. só, bors
  4. 1 ek parmezánsajt reszelve
  5. 1 kevés frissen őrölt szerecsendió
  6. 1 zöld citrom reszelt héja
  7. 1 egész tojás
  8. 5 dl paradicsomszósz
  9. kevés bazsalikom
  10. 3 gerezd fokhagyma
  11. 3 ek cukor
 
Elkészítése:

A spenótot megmossuk, és megszárítjuk. Ezután apróra vágjuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rátesszük az aprított spenótot, és megpároljuk, pár perc alatt elkészül, és félretesszük hűlni.
  1. A ricottát egy tálba helyezzük, és egy villával keverjük, és törjük össze. Sózzuk, borsozzuk. A sajtot a citromhéjat, szerecsendiót reszeljük bele, majd a liszteket, és a tojást is adjuk hozzá. Végül a kihűlt spenótot. Jól összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle, kevés lisztbe forgatva. Tálcára rakjuk le sorba a főzésig.

  2. Vizet forralunk egy fazékba, sózzuk meg, és főzzük ki a gombócokat. Akkor jó, he felszínre emelkedés után, még pár percig hagyjuk, azután szedjük ki egy tálba.

  3. A fokhagymát szeleteljük fel, majd egy lábasban hevítsünk olívaolajat, és tegyük bele a szeletelt fokhagymát. A paradicsom pasztát öntsük rá, és sózzuk, borsozzuk, citromlével, és cukorral ízesítjük. Végül 10 percig főzzük. Egy tálkába teszünk pár gombócot, köré öntjük a mártást, és bazsalikommal díszítjük. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése