2020. augusztus 1., szombat

Rókagombás lecsó grillezett hallal


A lecsót önmagában sem szeretem annyira, de a férjemnek sokszor készítek efféle ételeket, mert szereti.Ez a halas étel is így készült,és nagyon meg volt elégedve!



Hozzávalók

 2 adag
  1. 30 dkg afrikai harcsafilé
  2. kevés liszt a szóráshoz
  3. 2 ek olívaolaj
  4. 1 db vöröshagyma
  5. só, frissen őrölt bors
  6. 1 ek fűszerpaprika
  7. 1 db paradicsom
  8. 2 db tv paprika
  9. 1/2 kápia paprika
  10. 1 ek aprított petrezselyemzöld
  11. 5 db friss rókagomba

Elkészítése:

A hagymát felszeleteljük,majd a paprikákat kicsumázzuk,és felkarikázzuk.Egy serpenyőben olajat hevítünk,és a hagymát rádobjuk a paprikával együtt.Pirítjuk addig, míg zsírjára sül.
A gombát megmossuk,és feldaraboljuk,majd a paradicsomokkal együtt a hagymás paprikához adjuk.Sózzuk meg.Tovább pirítjuk, majd a fűszerpaprikával megszórjuk,és kevés vízzel felöntjük.Készre sütjük.
A halat csíkokra vágjuk,hogy csiga alakúra feltudjuk tekerni.Sózzuk,borsozzuk,és liszttel megszórjuk.Ezután nyársakra tűzzük,és grillserpenyőben kevés olívaolajon átsütjük mindkét oldalát.Petrezselymes burgonyával,majd a rókagombás lecsóval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése