A hal mellé készítettem húsvétkor, nagyon finom volt, de bármikor elkészíthető az év szakában. Halat együnk többet! Nagyon egészséges, és joghurttal készítsük, mert könnyebben emészthető, mint a tejföl.
4 db lila salátának való burgonya
2 db közepes lila hagyma
só, őrölt bors
1 ek cukor
1 tk mustár
3 ek majonéz
2,5 dl görög joghurt
1 csokor metélő hagyma
2 db főtt tojás
1 mk citromlé
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, és megtisztítjuk. Felkarikázzuk. A hagymát szintén tisztítás után vékonyra szeleteljük. A főtt tojást felkockázzuk. A joghurtot elkeverjük a majonézzel, a cukorral, mustárral, sóval borssal, citromlével, és a dresszinget keverjük el.
Tálba rakjuk a burgonyát, hagymát, és tojásokat, majd ráöntjük a dresszinget, és óvatosan összekeverjük. Metélő hagymát aprítunk, és azt is rászórjuk, majd belekeverjük. Jól behűtve tálaljuk önállóan, vagy sültek, hal mellé!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése