2021. április 10., szombat

Joghurtos pikáns burgonyasaláta


A hal mellé készítettem húsvétkor, nagyon finom volt, de bármikor elkészíthető az év szakában. Halat együnk többet! Nagyon egészséges, és joghurttal készítsük, mert könnyebben emészthető, mint a tejföl.



 

Hozzávalók

 2 fő
  1. 4 db lila salátának való burgonya
  2. 2 db közepes lila hagyma
  3. só, őrölt bors
  4. 1 ek cukor
  5. 1 tk mustár
  6. 3 ek majonéz
  7. 2,5 dl görög joghurt
  8. 1 csokor metélő hagyma
  9. 2 db főtt tojás
  10. 1 mk citromlé

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, és megtisztítjuk. Felkarikázzuk. A hagymát szintén tisztítás után vékonyra szeleteljük. A főtt tojást felkockázzuk. A joghurtot elkeverjük a majonézzel, a cukorral, mustárral, sóval borssal, citromlével, és a dresszinget keverjük el.

    Joghurtos pikáns burgonyasaláta recept lépés 1 foto
  2. Tálba rakjuk a burgonyát, hagymát, és tojásokat, majd ráöntjük a dresszinget, és óvatosan összekeverjük. Metélő hagymát aprítunk, és azt is rászórjuk, majd belekeverjük. Jól behűtve tálaljuk önállóan, vagy sültek, hal mellé!

    Joghurtos pikáns burgonyasaláta recept lépés 2 fotoJoghurtos pikáns burgonyasaláta recept lépés 2 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése