Hozzávalók
- 50 dkg afrikai harcsafilé
 - só, bors
 - 3 tojás
 - 10 dkg finomliszt
 - 2 dl világosbarna Kosel sör
 - étolaj a sütéshez
 - 1 kg burgonya
 - 5 dkg medvehagyma aprítva
 - 5 dkg vaj
 
Elkészítés
A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet mély tálba szórjuk, összekeverjük 1-1 csipet sóval és frissen őrölt borssal, közepébe mélyedést készítünk, majd a tojások sárgájával és a sör egyharmadával simára keverjük. Apránként hozzáöntjük a maradék sört, végül kíméletesen beleforgatjuk a tojáshabot is (meglehetősen sűrű masszát kapunk, amelyet a tojáshab néhány perc múlva kissé felhígít, így nagyszerűen lehet vele dolgozni).
Egy lábasban felforrósítunk 3-4 ujjnyi olajat. A halhúst szárazra töröljük, 3-4 cm széles darabokra vágjuk, egyenként belemártjuk a masszába, kissé lecsepegtetjük, és a forró, de nem túlhevített olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. További köretként vegyes zöldségköret, petrezselymes, illetve ebben az esetben (medvehagymás) burgonya a köret. Mi uborka salátával ettük.








Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése