2021. április 10., szombat

Tonhal-steak párolt zöldségekkel





A tonhal az egyik legdrágább hal fajta.A húsa nagyon gyorsan megsül,kiszárítani nem nehéz.Ezért nagyon kell rá figyelni! Igyekszem minél változatosabban, közben egyszerűen főzni egészséges alapanyagokkal.Személy szerint én nagyon szeretem a tonhalat.


 

Hozzávalók

  1. 25 dkg tonhal steak fagyasztott nálam
  2. 5 dkg vaj
  3. só,bors
  4. A körethez:

  5. 1 db édeskömény
     
  6. pár darab koktél paradicsom
  7. 1 db cukkini
  8. 2 szál szárzeller
  9. 1 db sonka hagyma
  10. 1 citrom

Elkészítése:

Első lépésként előző este, vagy kora reggel vegyük ki a mélyhűtőből a tonhal steaket, hogy fel tudjon engedni. Ezután én meg szoktam kicsit fűszerezni sóval, borssal.

Serpenyőben: Kevés zsiradékon kell kb 4 perc után átforgatni a másik oldalára, és kész is. A zöldségeket vajon félpuhára párolom,és citrom társaságában tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése