Hozzávalók
- 20 dkg feles sárgaborsó
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 2-3 sárgarépa
 - 1 db petrezselyemgyökér
 - 3 szál halványított zeller
 - 1 csokor petrezselyem
 - 1 diónyi gyömbér
 - 1 ek citromlé
 - 1 csipet chillipaprika
 - 1 nagy vöröshagyma
 - 1-2 szál újhagyma (elhagyható)
 - étolaj, só, bors, ízlés szerint
 - 2 db babér
 - 1 ek sűrített paradicsom
 - 1 tk kurkuma
 - 1 tk garam masala
 - 1 tk római kömény őrölt
 - 1 kk kömény őrölt
 - 1 ek jóféle mustár
 - A feltét pirított szalonna, hagyma, és zöld
 
Elkészítés
A borsót beáztatjuk egy éjszakára. Elsőként némi olajon az apróra kockázott vöröshagymát pároltam meg, majd a szétnyomott fokhagymát rávetettem. A tűzről levéve kerülnek bele a fűszerek. A még meleg hagymás zsiradékon ezt jól elkevertem. A tűzhelyre visszatéve kerülnek bele a felaprított zöldségek. Vízzel hígítottam, sóztam, borsoztam még. Néhány percig beforraltam, míg besűrűsödött, és felöntöttem 1, 3 liter vízzel.
A sárgaborsó kerül még bele, nagyjából 1 órát főztem, ekkor kezd puhulni a borsó. Az elpárolgott vizet pótolni kell. Nos ha megpuhult a borsó, az étel elkészült. A babért kidobom, és egy botmixerrel leturmixolom, a paradicsompürét, és mustárt ezután tettem bele. Citromlével pikánssá tesszük, majd aki szereti mehet bele citromhéja is reszelve, és a gyömbér. Kiforralom, a végén lehet zöldség alaplével még hígítani, ha nagyon sűrű lenne, és már lehet tálalni.








Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése