Hozzávalók
- 25 dkg finomliszt
 - csipet só
 - 1 tk ecet
 - 1 db tojás
 - 1/2 ek zsír
 - 1.5-2 dl víz
 - töltelék:
 - 30 dkg magozott meggy mirelit nálam
 - 1 ek fahéjas cukor
 - 10 dkg cukrozott őrölt mák
 - 1/2 dl olaj
 
Elkészítés
A tészta hozzávalóit a robotgép táljába mérjük, és géppel szép simára dagasztjuk.A meggyet a mélyhűtőből kivesszük,hogy kiengedjen. A töltelékhez a mákot cukrozottat vegyünk,az sokkal jobb. Mi nem szeretjük a szemes mákot a rétesben.A tésztát megformáljuk,beolajozzuk,és 1 órát letakarva pihentetjük.
Száraz, enyhén lisztezett pamut abroszra tesszük a tésztát a pihentetés után. Felületét alul-felül vékonyan szárazra lisztezzük, majd kezünkkel bentről kifelé haladva kihúzzuk a tésztát vékonyra. Ezután levágjuk a tészta szélein a vastag részeket.Kenjük meg zsiradékkal,és szórjuk meg a cukrozott mákkal,majd erre szórjuk rá a magozott mirelit meggyet,a fahéjas cukorral szórjuk meg végül az abrosz segítségével feltekerjük a rétest.







Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése