2021. március 16., kedd

Hentes tokány


Pulyka felső comb-filéből ugyanígy készíthetjük, de úgy kalkuláljunk, hogy annak kevesebb főzés kell. Aki alacsony szénhidráttartalmú étrendet követ, annak köret nélkül ajánlom.


 

Hozzávalók

 4 adag
  1. 50 dkg sertéskaraj (lehet comb is)
  2. 6 dkg füstölt szalonna,
  3. 15 dkg gépsonka,
  4. 3 ek olaj,
  5. 1 közepes vöröshagyma,
  6. 1 kk só,
  7. 1 tk fűszerpaprika,
  8. 1 ek liszt,
  9. 1 mk sürített paradicsom,
  10. 1 db paradicsom,
  11. 15 dkg csemegeuborka,
  12. kevés őrölt bors,
  13. 1 ek petrezselyem
  14. Köretnek párolt rizs

Elkészítés

  1. A húst a rostjaira merőlegesen kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, majd ugyanilyen szélességben csíkokra vágjuk. A szalonnát csíkokra metéljük, és egy lábasban, az olajat is ráöntve üvegesre pirítjuk. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a szalonnához adjuk, majd kevergetve megfonnyasztjuk.

    Hentes tokány recept lépés 1 fotoHentes tokány recept lépés 1 fotoHentes tokány recept lépés 1 foto
  2. Most kerül rá a hús, amit kevergetés mellett 5-6 perc alatt fehéredésig pirítunk. Megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sűrített paradicsomot,fűszerpaprikát. Egy percig pirítjuk, majd 3 deci vizet öntünk rá. Amint forrni kezd, alacsonyabb hőre állítjuk, lefedjük és főzni kezdjük. 20-25 perc elteltével a leve annyira besűrűsödik, hogy 2 deci vizet kell hozzáönteni.

    Hentes tokány recept lépés 2 fotoHentes tokány recept lépés 2 fotoHentes tokány recept lépés 2 foto
  3. Újabb 20-25 percnyi főzés következik, majd ismét rá kell önteni 2-3 decinyi vizet. A sonkát és az uborkát csíkokra,vagy kockára metéljük, majd a puha húshoz keverjük. Megborsozzuk és megfűszerezzük a fölaprított petrezselyemmel, és ha kell, utánasózzuk. Éppen csak egyet forralunk rajta és már tálalhatjuk is. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

    Hentes tokány recept lépés 3 fotoHentes tokány recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése