Hozzávalók
- 50 dkg sertéskaraj (lehet comb is)
- 6 dkg füstölt szalonna,
- 15 dkg gépsonka,
- 3 ek olaj,
- 1 közepes vöröshagyma,
- 1 kk só,
- 1 tk fűszerpaprika,
- 1 ek liszt,
- 1 mk sürített paradicsom,
- 1 db paradicsom,
- 15 dkg csemegeuborka,
- kevés őrölt bors,
- 1 ek petrezselyem
- Köretnek párolt rizs
Elkészítés
A húst a rostjaira merőlegesen kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, majd ugyanilyen szélességben csíkokra vágjuk. A szalonnát csíkokra metéljük, és egy lábasban, az olajat is ráöntve üvegesre pirítjuk. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a szalonnához adjuk, majd kevergetve megfonnyasztjuk.
Most kerül rá a hús, amit kevergetés mellett 5-6 perc alatt fehéredésig pirítunk. Megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sűrített paradicsomot,fűszerpaprikát. Egy percig pirítjuk, majd 3 deci vizet öntünk rá. Amint forrni kezd, alacsonyabb hőre állítjuk, lefedjük és főzni kezdjük. 20-25 perc elteltével a leve annyira besűrűsödik, hogy 2 deci vizet kell hozzáönteni.
Újabb 20-25 percnyi főzés következik, majd ismét rá kell önteni 2-3 decinyi vizet. A sonkát és az uborkát csíkokra,vagy kockára metéljük, majd a puha húshoz keverjük. Megborsozzuk és megfűszerezzük a fölaprított petrezselyemmel, és ha kell, utánasózzuk. Éppen csak egyet forralunk rajta és már tálalhatjuk is. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése