2021. március 16., kedd

Mennyei málnás kosárkák


Leveles tésztából nagyon kreatív formájú süteményeket lehet készíteni. Ha tovább szeretnék még kutakodni, akkor a sós sütemények sokaságát is fel lehet állítani, hiszen rengeteg variáció áll a rendelkezésünkre. Ezt a málnás kosárkát akár húsvétra is elkészíthetjük. Nem csak mutatós, de a málna-csoki nagyon finom ízvilágot varázsol elénk.




 

Hozzávalók

 4 adag
  1. 50 dkg friss málna
  2. 20 dkg befőzőcukor
  3. ízlés szerint citromlé
  4. ízlés szerint vajastészta (saját készítésű)
  5. 5 dl tejszín
  6. 5 dkg reszelt csoki
  7. 20 dkg mascarpone
  8. 10 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A málnából befőzőcukorból, és citromléből sűrű öntetet főzünk rövid idő alatt. A vajastésztát kettévágjuk, kinyújtjuk 2 mm vastagságúra, és négyzeteket vágunk, kibéleljük vele a sütőformát. Villával megszurkáljuk az alját. 210 fokon megsütjük őket 14 perc alatt.

    Mennyei málnás kosárkák recept lépés 1 fotoMennyei málnás kosárkák recept lépés 1 fotoMennyei málnás kosárkák recept lépés 1 foto
  2. A tejszínt a cukorral keményre felverjük, a krémsajtot előtte összekeverjük, és hozzáadjuk a tejszínhabot. A kihűlt kosárkákat kivesszük a formából, és megtöltjük a krémmel. Erre kerül a málnalekvár, majd a reszelt csokoládé. Jól behűtve tálaljuk. Porcukorral is megszórhatjuk.

    Mennyei málnás kosárkák recept lépés 2 fotoMennyei málnás kosárkák recept lépés 2 fotoMennyei málnás kosárkák recept lépés 2 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése