Leveles tésztából nagyon kreatív formájú süteményeket lehet készíteni. Ha tovább szeretnék még kutakodni, akkor a sós sütemények sokaságát is fel lehet állítani, hiszen rengeteg variáció áll a rendelkezésünkre. Ezt a málnás kosárkát akár húsvétra is elkészíthetjük. Nem csak mutatós, de a málna-csoki nagyon finom ízvilágot varázsol elénk.
50 dkg friss málna
20 dkg befőzőcukor
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint vajastészta (saját készítésű)
5 dl tejszín
5 dkg reszelt csoki
20 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
Elkészítés
A málnából befőzőcukorból, és citromléből sűrű öntetet főzünk rövid idő alatt. A vajastésztát kettévágjuk, kinyújtjuk 2 mm vastagságúra, és négyzeteket vágunk, kibéleljük vele a sütőformát. Villával megszurkáljuk az alját. 210 fokon megsütjük őket 14 perc alatt.
A tejszínt a cukorral keményre felverjük, a krémsajtot előtte összekeverjük, és hozzáadjuk a tejszínhabot. A kihűlt kosárkákat kivesszük a formából, és megtöltjük a krémmel. Erre kerül a málnalekvár, majd a reszelt csokoládé. Jól behűtve tálaljuk. Porcukorral is megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése