2021. március 16., kedd

Citromos, sajtkrémes lazacleves zöldségekkel


Bereznay Tamás a Korhely étterem séfje.Az ellenállhatatlan leves receptjét nem tejszínnel,hanem maradék mascarpone krémmel készítettem.Nagyon finom lett citromlével pikánssá varázsolva.



 

Hozzávalók

 4 fő
  1. 40 dkg vadlazacfilé mirelit bőr nélküli
  2. 1 ek Maggi Würze fűszerszósz
  3. só,őrölt bors
  4. 1 kisebb darab édeskömény
  5. 2 szál sárgarépa
  6. 4 db burgonya
  7. 2 db zöldségleveskocka ízesítő,vagy zöldségleves 1 liter
  8. 1 citrom leve 3 ek mascarpone sajtkrém,vagy 2 dl főzőtejszín
  9. 1 kevés petrezselyem összevágva,vagy az édeskömény zöldje

Elkészítés

  1. A lazacot előző nap kiveszem a mélyhűtőből,és a vizet leöntöm róla,megtörölgetem,felkockázom,majd borsozom,és Maggi fűszerszósszal megöntözöm,állni hagyom a pácban.A zöldségeket megtisztítom,majd kisebb darabokra vágom.

    Citromos, sajtkrémes lazacleves zöldségekkel recept lépés 1 fotoCitromos, sajtkrémes lazacleves zöldségekkel recept lépés 1 foto
  2. Egy fazékban olajat hevítek, majd a zöldségeket rádobom, kissé lepirítom,kevés lisztet adok hozzá, elkeverem,majd felöntöm a zöldségalaplével. A petrezselyemmel megszórom.Fedő alatt 30 percig főzöm. Citromlével ízesítem,majd a halat is a leveshez adom.

    Citromos, sajtkrémes lazacleves zöldségekkel recept lépés 2 fotoCitromos, sajtkrémes lazacleves zöldségekkel recept lépés 2 fotoCitromos, sajtkrémes lazacleves zöldségekkel recept lépés 2 foto
  3. Pár percig főzöm,majd a főzőléből kiveszek 1-2 merőkanállal,és összekeverem simára a krémsajttal.Ezután a levest behabarom vele.Kiforralom,és készen is van.Ha van édeskömény zöldünk,azzal is megszórhatjuk,nagyon kellemes ízt kölcsönöz a levesnek.

    Citromos, sajtkrémes lazacleves zöldségekkel recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése