2021. március 16., kedd

Medvehagymás boros csirkeszárny tarhonyával

Hétköznapi ebédre készült,és nagyon olcsón.40%-os akciós áron vásároltam a szárnytöveket,és 3 napig ettük.A tudatos vásárlás a jellemző az én konyhámban.Sokszor vásárolok jó árban finom húsokat,és jól kijövünk belőle.A kuponokról nem is beszélve.


 

Hozzávalók

 6 fő
  1. 1 kg csirkeszárnytő
  2. só,bors
  3. 10 dkg füstölt kolbász
  4. 1 db vöröshagyma
  5. 2 gerezd fokhagyma
  6. 5 dkg aprított medvehagymalevél
  7. 1 ek őrölt füstölt pirospaprika
  8. 1/2 kápia paprika
  9. 1 ek paradicsomvelő
  10. 1 dl száraz Sirah Rosé bor
  11. 12 dkg tarhonya

Elkészítés

  1. A szárnytöveket megmossuk,lecsepegtetjük róla a vizet jól.A hagymát olajon lepirítjuk,majd a szárnytöveket is rátesszük,és együtt pirítjuk a hagymával.A fokhagymát apróra vágjuk,a paprikát csíkokra,a paradicsomot szintén apróra vágjuk,és rádobjuk a húsra.

    Medvehagymás boros csirkeszárny tarhonyával recept lépés 1 fotoMedvehagymás boros csirkeszárny tarhonyával recept lépés 1 fotoMedvehagymás boros csirkeszárny tarhonyával recept lépés 1 foto
  2. Fűszerpaprikával megszórjuk,sózzuk,borsozzuk, a paradicsomvelőt is beletesszük.A Maggi szósszal ízesítjük,majd jól elkeverjük,és felöntjük borral.Kicsit párologtatjuk,majd felöntjük annyi vízzel,amennyi ellepi a szárnytöveket.A kolbászt felkarikázva adjuk hozzá.Lefedjük,és takarékon főzzük.

    Medvehagymás boros csirkeszárny tarhonyával recept lépés 2 fotoMedvehagymás boros csirkeszárny tarhonyával recept lépés 2 fotoMedvehagymás boros csirkeszárny tarhonyával recept lépés 2 foto
  3. A medvehagymát felaprítjuk,és főzési idő vége felé a pörköltbe tesszük.A tarhonyát hevített olajon lepirítjuk,majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel,sózzuk,és teljes takarék hőn puhára főzzük lefedve.Közben megkevergetjük.Ha elkészült az ételünk tálalhatunk is.

    Medvehagymás boros csirkeszárny tarhonyával recept lépés 3 fotoMedvehagymás boros csirkeszárny tarhonyával recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése