2021. július 10., szombat

Lentejas

A lentejas (lentehász) egy lencséből készült spanyol egytálétel. 





 

Hozzávalók

 4 adag
  1. 50 dkg lencse
  2. 2 ek kacsazsír
  3. 4 gerezd fokhagyma
  4. 1 ek őrölt fűszerpaprika
  5. 1 tk őrölt kömény
  6. 20 dkg paradicsompüré
  7. 30 dkg kolozsvári szalonna
  8. 1 szál füstölt kolbász nálam Chorizo
  9. 2 db vöröshagyma
  10. 2 db sárgarépa
  11. 1 db fehérrépa
  12. 1 db chilipaprika

Elkészítés

  1. A szalonnát és kolbászt készen kockára, illetve karikára vágva kapni. A sárgarépát és fehérrépát, vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát a kés lapjával elnyomom, és felaprítom. A kis darab chilit is felaprítom.

    Lentejas recept lépés 1 fotoLentejas recept lépés 1 fotoLentejas recept lépés 1 foto
  2. Az olajon kicsit pirítom a szalonnát. Rádobom a kolbászt, pár percig pirítom, ezután hozzáadom a fokhagymát, a vöröshagymát és a répákat. Megszórom őrölt pirospaprikával, köménnyel, beleöntöm a paradicsompürét, chilit és pár percet forralom.

    Lentejas recept lépés 2 fotoLentejas recept lépés 2 fotoLentejas recept lépés 2 foto
  3. Beleteszem az előző nap beáztatott leszűrt lencsét, és felöntöm vízzel úgy, hogy éppen ellepje. Ahogy a lencse veszi fel a vizet, pótolom, és ha felforrt, visszaveszem a hőt alatta, és szép lassan puhára főzöm.
    Az elfőtt levet kevés vízzel pótolom. Ha kell utánasózok.

    Lentejas recept lépés 3 fotoLentejas recept lépés 3 fotoLentejas recept lépés 3 foto


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése