2021. július 10., szombat

Marha steak hátszínből


  • A sütési idő a hús vastagságától és a tűzhelyedtől függ, de oldalanként három és öt perc közötti idő szükséges neki



  •  
    1. Hozzávalók

       2 adag
      1. 400 g marha hátszín tisztított csontnélküli
      2. ízlés szerint fekete bors (frissen őrölt)
      3. ízlés szerint só
      4. 1 ek vaj
      5. 1 ek pisztáciaolaj a pácoláshoz
      6. 30 dkg fűszeres édesburgonya, mirelit a köretnek

      Elkészítés

      1. A hűtőből kivett húst sütés előtt hagyjuk, hogy 20 percig szoba hőmérsékletűre melegedjen, majd a másfél centi vastagságú, tenyérnyi szeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, és megkenjük pisztácia olajjal. (Olíva is jó). 24 ó Hűtőben dobozba téve pácoljuk.

        Marha steak hátszínből recept lépés 1 fotoMarha steak hátszínből recept lépés 1 foto
      2. Sütéshez egy jó grill serpenyőt válasszunk, majd másnap a hússzeleteket ha a serpenyő felforrósodott ráhelyezzük. 2-2 perc mindegyik oldalán. Várjuk meg, amíg a hús felszíne elkezd rózsaszínűen gyöngyözni, ekkor a húsban lévő szaftok, amelyek az előbb még a másik irányba áramoltak, ezen a felén próbálnak kiszabadulni, de mivel megfelelő kérget sütöttünk a húsokra, ezért az értékes szaftokat a kéreg nem hagyja kifolyni. Ezután 160 C fokon 4 percig süssük a sütőben.

        Marha steak hátszínből recept lépés 2 foto

      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése