Ez egy nagyon elegáns főétel, szerintem vasárnapi ebédnek kiváló! Bátran készítsétek el, de vigyázzatok a hús ne száradjon ki!
Hozzávalók
- 15 dkg sertéscomb szelet
 - 1.5 kiskanál só
 - 1 db sárgarépa
 - 1 db fehérrépa
 - ízlés szerint csiperkegomba
 - 6 dkg vaj
 - 2 db zsemle
 - 2 dl fehérbor
 - 1 db tojás
 - 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
 - 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
 - 1 kis csokor petrezselyem
 - 1-2 szál vad majoránna
 - 1 evőkanál zsemlemorzsa
 - 4 evőkanál étolaj
 - 1 kiskanál ételízesítő por
 - 1-2 mokkáskanál paradicsompüré
 - 1 csapott kiskanál finomliszt
 
Elkészítés
Húst téglalap alakúra kiverjük, 1 kiskanál sóval behintve félrerakjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és az olvasztott vajra dobjuk. Lefödve, kis lángon, saját levében 20 perc alatt puhára pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A zsemléket 1 dl bor és 2 dl víz keverékében megáztatjuk (belenyomkodjuk), majd kifacsarjuk. A puha zöldséggel együtt ledaráljuk, a tojással összedolgozzuk.















Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése