Ez egy nagyon elegáns főétel, szerintem vasárnapi ebédnek kiváló! Bátran készítsétek el, de vigyázzatok a hús ne száradjon ki!
Hozzávalók
- 15 dkg sertéscomb szelet
- 1.5 kiskanál só
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- ízlés szerint csiperkegomba
- 6 dkg vaj
- 2 db zsemle
- 2 dl fehérbor
- 1 db tojás
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1-2 szál vad majoránna
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál ételízesítő por
- 1-2 mokkáskanál paradicsompüré
- 1 csapott kiskanál finomliszt
Elkészítés
Húst téglalap alakúra kiverjük, 1 kiskanál sóval behintve félrerakjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és az olvasztott vajra dobjuk. Lefödve, kis lángon, saját levében 20 perc alatt puhára pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A zsemléket 1 dl bor és 2 dl víz keverékében megáztatjuk (belenyomkodjuk), majd kifacsarjuk. A puha zöldséggel együtt ledaráljuk, a tojással összedolgozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése