Szerintem senkinek nem kell bemutatni a közel-keleti lecsót, mert egyre népszerűbb étel: nem véletlenül, abszolút hozza a lecsó feelinget, fűszeres, és most cukkinivel kecskesajttal turbózva zseniális! Bérczi Róbert adott hozzá ötletet! Köszönöm neki!
4-5 ek olívaolaj
1 db cukkini
1 db kápia paprika
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt római kömény
1/2 tk őrölt koriander
1 tk füstölt paprika
1/2 tk őrölt szerecsendió
2 db friss paradicsom
1 csokor friss petrezselyem, vagy koriander zöld ha van
4 db tojás
10 dkg natúr kecskesajt
Elkészítés
3-4 evőkanál olívaolajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a csíkokra vágott kápia paprikát majd üvegesre pároljuk rajta az szeletekbe vágott hagymát és fokhagymát. Pár perc pirítás után a cukkinit meghámozzuk, magházát kivesszük, és csíkokra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk.
Sózzuk, borsozzuk, a paradicsomokat felkockázzuk, és jól összekeverjük, majd a fűszereket ezután tesszük hozzá. A zöld fűszer felét is belevágjuk.
Addig rotyogtatjuk, amíg meg nem puhul a zöldség. A legvégén kis fészket alakítunk a serpenyőben és beleütjük egyenként a tojásokat. A kecskesajtot darabolva tesszük köréje az ételbe. 8 perc alatt megsütjük. A zöldek másik felével megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése