2021. szeptember 5., vasárnap

Cukkinis Shakshouka kecskesajttal

 Szerintem senkinek nem kell bemutatni a közel-keleti lecsót, mert egyre népszerűbb étel: nem véletlenül, abszolút hozza a lecsó feelinget, fűszeres, és most cukkinivel kecskesajttal turbózva zseniális! Bérczi Róbert adott hozzá ötletet! Köszönöm neki!




Hozzávalók

 2 adag
  1. 4-5 ek olívaolaj
  2. 1 db cukkini
  3. 1 db kápia paprika
  4. 1 fej hagyma
  5. 2 gerezd fokhagyma
  6. só, bors
  7. 1 tk őrölt római kömény
  8. 1/2 tk őrölt koriander
  9. 1 tk füstölt paprika
  10. 1/2 tk őrölt szerecsendió
  11. 2 db friss paradicsom
  12. 1 csokor friss petrezselyem, vagy koriander zöld ha van
  13. 4 db tojás
  14. 10 dkg natúr kecskesajt

Elkészítés

  1. 3-4 evőkanál olívaolajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a csíkokra vágott kápia paprikát majd üvegesre pároljuk rajta az szeletekbe vágott hagymát és fokhagymát. Pár perc pirítás után a cukkinit meghámozzuk, magházát kivesszük, és csíkokra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk.

    Cukkinis Shakshouka kecskesajttal recept lépés 1 fotoCukkinis Shakshouka kecskesajttal recept lépés 1 fotoCukkinis Shakshouka kecskesajttal recept lépés 1 foto
  2. Sózzuk, borsozzuk, a paradicsomokat felkockázzuk, és jól összekeverjük, majd a fűszereket ezután tesszük hozzá. A zöld fűszer felét is belevágjuk.

    Cukkinis Shakshouka kecskesajttal recept lépés 2 fotoCukkinis Shakshouka kecskesajttal recept lépés 2 fotoCukkinis Shakshouka kecskesajttal recept lépés 2 foto
  3. Addig rotyogtatjuk, amíg meg nem puhul a zöldség. A legvégén kis fészket alakítunk a serpenyőben és beleütjük egyenként a tojásokat. A kecskesajtot darabolva tesszük köréje az ételbe. 8 perc alatt megsütjük. A zöldek másik felével megszórva tálaljuk.

    Cukkinis Shakshouka kecskesajttal recept lépés 3 fotoCukkinis Shakshouka kecskesajttal recept lépés 3 fotoCukkinis Shakshouka kecskesajttal recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése