2021. szeptember 5., vasárnap

Kevert cseresznyés pite

 Ennél egyszerűbb cseresznyés sütit el sem lehet képzelni, ami ráadásul nagyon finom is! Gyorsan elkészül, és fogyasztható!





Hozzávalók

 4 fő
  1. 35 dkg cseresznye
  2. 30 dkg liszt
  3. 20 dkg vaj
  4. 18 dkg cukor
  5. 4 db tojás
  6. 2 evőkanál natúr joghurt, vagy tejföl
  7. 1 csomag vaníliás cukor
  8. 1 csomag sütőpor
  9. 0.5 db citrom

Elkészítés

  1. A puha, szoba hőmérsékletű vajat habosítsd a cukorral, majd dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a vaníliás cukrot, a citrom héját, a joghurtot, vagy tejfölt, és forgasd hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Simítsd a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű (nálam ovális) piteformába.

    Kevert cseresznyés pite recept lépés 1 fotoKevert cseresznyés pite recept lépés 1 fotoKevert cseresznyés pite recept lépés 1 foto
  2. A megmosott, kimagozott cseresznyét potyogtasd a süti tetejére, és told 180 C fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 50 perc alatt.

    Kevert cseresznyés pite recept lépés 2 fotoKevert cseresznyés pite recept lépés 2 fotoKevert cseresznyés pite recept lépés 2 foto
  3. Ha tűpróba során a tésztába szúrt kötőtűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt vágd fel, és szórd meg porcukorral.

    Kevert cseresznyés pite recept lépés 3 fotoKevert cseresznyés pite recept lépés 3 fotoKevert cseresznyés pite recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése