Minden húsos ételhez kell valami ötlet, ezt a receptet a Mesterkonyháról hoztam.
Hozzávalók
- 60 dkg sertésszűz
 - 5 evőkanál étolaj
 - 10 dkg füstölt szalonna
 - 2 db nagy vöröshagyma
 - ízlés szerint só
 - ízlés szerint őrölt fekete bors
 - 1 evőkanál fűszerpaprika
 - 1.5 dl vörösbor
 - 1 kg burgonya
 
Elkészítés
A megtisztított és cikkekre vágott hagymát hozzáadjuk, kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a húst is belerakjuk, megsózzuk, megborsozzuk, 5-6 percig pároljuk, majd a paprikát rászórjuk, elkeverjük, végül a vörösborral fölöntjük és további puhulásig lefedve zsírjára sütjük. Tálaláskor pirított burgonyát kínálunk hozzá.






Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése