2021. szeptember 5., vasárnap

Hagymás, serpenyős hús

 Minden húsos ételhez kell valami ötlet, ezt a receptet a Mesterkonyháról hoztam.

Hozzávalók

 2 adag
  1. 60 dkg sertésszűz
  2. 5 evőkanál étolaj
  3. 10 dkg füstölt szalonna
  4. 2 db nagy vöröshagyma
  5. ízlés szerint só
  6. ízlés szerint őrölt fekete bors
  7. 1 evőkanál fűszerpaprika
  8. 1.5 dl vörösbor
  9. 1 kg burgonya

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, lehártyázzuk, majd vékony szeletkékre vágjuk. Az olajat serpenyőben fölforrósítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnát rádobjuk, kevergetve kiolvasztjuk.

    Hagymás, serpenyős hús recept lépés 1 fotoHagymás, serpenyős hús recept lépés 1 fotoHagymás, serpenyős hús recept lépés 1 foto
  2. A megtisztított és cikkekre vágott hagymát hozzáadjuk, kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a húst is belerakjuk, megsózzuk, megborsozzuk, 5-6 percig pároljuk, majd a paprikát rászórjuk, elkeverjük, végül a vörösborral fölöntjük és további puhulásig lefedve zsírjára sütjük. Tálaláskor pirított burgonyát kínálunk hozzá.

    Hagymás, serpenyős hús recept lépés 2 fotoHagymás, serpenyős hús recept lépés 2 fotoHagymás, serpenyős hús recept lépés 2 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése