2021. szeptember 5., vasárnap

Kínai sült hal

 Amilyen egyszerű olyan finom.


Hozzávalók

 2 adag
  1. 4 nagy egyenként kb. 25 dkg-os szálka nélküli bőrös halfilé (harcsa vagy afrikai harcsa fogas)
  2. 1 tk só
  3. 6 evőkanál liszt
  4. vaj a sütéshez
  5. Mártáshoz:
  6. 1.5 ek étkezési keményítő
  7. 3 ek paradicsomvelő
  8. 2-3 evőkanál sötét szójaszósz
  9. 2 evőkanál vörösborecet
  10. csipet só
  11. 3 evőkanál kristálycukor
  12. 1 mokkáskanál csípős Piros Arany

Elkészítés

  1. A halfilét kisebb darabokra vágjuk. Először a sóval dörzsöljük be jól, azután a lisztbe forgassuk meg.Serpenyőben forrósítsunk vajat, 3-4 perc alatt szép aranybarnára megsütjük, lecsöpögtetjük.

    Kínai sült hal recept lépés 1 fotoKínai sült hal recept lépés 1 foto
  2. A mártásához a paradicsomvelőt a szójaszósszal, a vörösborecettel, a sóval és a cukorral ízesítve fölforraljuk, a paprikakrémmel tüzesítjük. Ha forr, a kb. 1 deci vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük. Inkább hígnak kell lennie. Utánaízesítjük.

    Kínai sült hal recept lépés 2 foto
  3. A halat újramelegítsük,ha nem tudtuk meleg helyen tartani. Tálaláskor a paradicsomos mártással leöntjük.Vajban párolt zöldségekkel tálaljuk.

    Kínai sült hal recept lépés 3 fotoKínai sült hal recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése