Amilyen egyszerű olyan finom.
4 nagy egyenként kb. 25 dkg-os szálka nélküli bőrös halfilé (harcsa vagy afrikai harcsa fogas)
1 tk só
6 evőkanál liszt
vaj a sütéshez
Mártáshoz:
1.5 ek étkezési keményítő
3 ek paradicsomvelő
2-3 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál vörösborecet
csipet só
3 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál csípős Piros Arany
Elkészítés
A halfilét kisebb darabokra vágjuk. Először a sóval dörzsöljük be jól, azután a lisztbe forgassuk meg.Serpenyőben forrósítsunk vajat, 3-4 perc alatt szép aranybarnára megsütjük, lecsöpögtetjük.
A mártásához a paradicsomvelőt a szójaszósszal, a vörösborecettel, a sóval és a cukorral ízesítve fölforraljuk, a paprikakrémmel tüzesítjük. Ha forr, a kb. 1 deci vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük. Inkább hígnak kell lennie. Utánaízesítjük.
A halat újramelegítsük,ha nem tudtuk meleg helyen tartani. Tálaláskor a paradicsomos mártással leöntjük.Vajban párolt zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése