2014. november 26., szerda

Ricottás-spenótos párnák.

Ezt a finom ropogós tésztát nemcsak a ricotta,és a spenót határozza meg, hanem a benne elrejtett pirított fenyőmag. Nos, ettől a legkülönlegesebb.Nagyon finom kínáló lehet délutáni vendégak számára.Az egyik gasztromagazinban találtam rá,és azonnal elkészítettem.


Hozzávalók:


1 csomag levelestészta,jó ha olyat választunk, pld az Aldiban kapható szeletelt tészta.Na ez príma,mert csak ketté vágjuk,és négyzetet kapunk belőle,amit már lehet is tölteni.Kell még 20 dkg újzélandi spenót,de jó a hagyományos pallagi óriás, vagy más is,de nekem ez terem a kertben,és nagyon szeretjük,mert ropogós,és nem szálkás,ami a lényeg. Só,bors, ízlés szerint,3 dkg fenyőmag,20 dkg ricotta,10 dkg vaj,30 gr parmezán,őrölt szerecsendió, és végül 1 db tojássárgája a kenéshez.Szilikon lap a sütőlemezre,vagy zsírpapír,esetleg lisztezett sütőlap.


Elkészítés módja:




A spenótot mossuk meg,majd szárazra centrifugáljuk ki salátacentrifugába.Ennek hányába töröljük,vagy szárítsuk meg.Ezután vágjuk apróra,és az olvasztott vaj felét,a túróval egy tálba téve keverjük össze.Azután forgassuk bele a parmezánt,1 csipet szerecsendiót, valamint a száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot.Sózzuk,borsozzuk meg, majd alaposan dolgozzuk össsze.Kenjük meg A négyzetekre vágott lapok szélét tojással,majd halmozzuk a közepére a tölteléket,és nyomjuk össze a szélet,és villával cakkozzuk is be.Ezzel rögzítjük,hogy ne nyíljon széjjel a párnánk.Ha befejeztük eme műveleteket,tegyük őket a sütőlemezre,és kenjük le őket tojássárgájával,majd diszítsük natúr fenyőmaggal.200 fokon előmelegített sütőbe téve 210 fokon pirosra sütjük.kb 15 perc kell neki légkeverése sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése