2014. november 26., szerda

Torta della Nonna.

Torta della Nonna

Tipikus Észak- Toszkán és liguriai édesség, amit már sokféleképpen készítenek. Leggyakrabban úgy, hogy a krém két tészta réteg között van, porcukorral bőségesen megszórva.Elkészítési ideje 60 perc.





A tésztához valók:

24 cm-es kivehető alju piteforma,vagy tortakarika.
400 g búzaliszt
20 dkg porcukor
150 g vaj
2 darab tojás
1 tasak sütőpor
1 citrom reszelt héja (vegyszermentes)
Töltelékhez
1 tasak vaníliás puding
5 dl tej
2 ek. kristálycukor
1/2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 darab tojássárgája
20 g fenyőmag




Elkészítés
A tésztához valókat összeállítom robotgéppel, és fóliába betekerve egy éjszakán át hűtöm. Másnap 1/2 cm-re nyújtom a tészta felét, és egy piteformát kibélelek vele. A pudingport 5 dl tejben elkeverem habverővel, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal, meg 2 ek. cukorral, és felteszem főni. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm. Ezután kihűtöm, és jól kikeverem, majd a tésztára öntöm, amit előtte még villával megszurkálok. A tészta másik felét is kinyújtom, és a krémre terítem. A szélét a nyújtófával egyenesre vágom, és lenyomkodom a széleit. Megszurkálom, és tejföllel lekenem, majd megszórom a fenyőmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig kell sütni.