2014. november 26., szerda

Töltött császárhús.

Havonta egyszer az Intersparban vásárolok császárhúst,és megtöltöm valami finomsággal.Most kolbásszal készítettem el,és köretnek burgonypürét kínáltam.
Hozzávalók: 1 kg császárhús kötözött göngyölt.30 dkg sütnivaló kolbász.Sertéssült fűszersó,3 dl Shirah Rosé száraz bor.

Elkészítése. A húst középen kitágítom,hogy a tölteléknek legyen helye.Kötözött császárhúst  a gumis kötegtől függően könnyen lehet tölteni anélkül,hogy levennénk róla.A kolbász melegvíz alatt megmosom,és a bélből könnyen kinyomom a húst.Ezzel a töltelékke megtöltöm a belsejét egy kanál segítségével.Ezután eligazítom a hálót rajta,és fűszersóval bedörzsölöm..1 órát hagyom állni,hogy a fűszer jól átjárja a húst.A sütőt 200 fokra előmelegítem.Teflon tepsibe teszem a húst,és felöntöm Shirah félszáraz borral.Fóliával letakarva a sütőbe teszem,és 2 órát sütöm 150 fokon. A húst megfordítottam félidőben. Kiveszem a sütőből,és leveszem a fóliát róla.Kicsit állni hagyom,és vékonyra szeletelem.Burgonyapürével tálalom.